
همانطور که در مقاله های قبل اشاره شد ، ایمپلنت دندان یک روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته است و به بیماران کمک میکند که دندانی همانند دندان های طبیعی خود داشته باشند.اما این روش دارای محدودیت هایی برای برخی افراد است و بهتر است قبل از مراجعه به دندانپزشک خود ، آشنایی مختصری با محدودیت های درمانی ایمپلنت داشته باشید.
ایمپلنت برای چه بیمارانی مناسب نیست؟
سن پایین بیمار :
معمولا روش ایمپلنت برای کودکان و نوجوانان کاربرد ندارد ، چرا که در نوجوانان و بخصوص کودکان استخوان فک هنوز در حال رشد است و تغییرات در استخوان فک تا اوایل دوره جوانی ادامه دارد و مانع کاشت درست و بدون عوارض ایمپلنت میشود. با این حال برای افراد مسن که از سلامت استخوان برخوردارند، محدودیت سنی برای کاشت ایمپلنت وجود ندارد.
افرادی که دخانیات مصرف میکنند :
مصرف الکل و دخانیات در انجام عمل ایمپلنت اختلال ایجاد میکند.نوشیدنی های الکلی میتواند باعث انعقاد خون شود و سیگار و سایر دخانیات نیز به اکسیژن رسانی به بافت ها و گردش خون تاثیر میگذارد.درنتیجه ترمیم زخم با کندی صورت میگیرد و احتمال عفونت را بالا میبرد.
البته این به این معنا نیست که افرادی که دخانیات مصرف میکنند اصلا نمیتوانند از ایمپلنت استفاده کنند اما نیاز است که چند هفته قبل از شروع جراحی ، مصرف را قطع کنند و پس از جراحی نیز چند هفته ای مصرف نکنند و به بافت های دندان فرصت ترمیم دهند.
استخوان فک ضعیف :
استخوان فک نقش مهمی در کاشت موفقیت آمیز ایمپلنت دارد.از این رو اگر استخوان فک ضعیف باشد و یا حجم و تراکم کافی را نداشته باشد ، پایه ایمپلنت نمیتواند به راحتی به آن جوش بخورد و ثابت نمیماند و در نتیجه عمل ایمپلنت با مشکلاتی مواجه میشود.
عفونت لثه :
اگر بیماری دارای عفونت لثه یا عفونت دهانی باشد ، باید ابتدا عفونت را درمان کرده و سپس اقدام به کاشت ایمپلنت کند.کاشت ایمپلنت با عفونت لثه امکان پذیر نیست.
بارداری :
پزشکان عموما زنان باردار را به حفظ بهداشت و مراقبت از دندان ها تشویق میکنند و در صورت نیاز به عمل جراحی و کاشت دندان بهتر است که تا پایان بارداری صبر شود چرا که بیهوشی مورد نیاز برای این عمل جراحی ممکن است برای مادر و جنین خطرناک باشد. همچنین در عکسبرداری و مواجهه با اشعه ایکس حداقل در سه ماه اول بارداری ممنوع است.
بیماری قلبی :
داروهایی که بیماران قلبی و همچنین افرادی که سکته کرده اند استفاده میکنند ممکن است با ایمپلنت در تضاد باشند.اما به این معنا نیست که بیماران قلبی اصلا نمیتوانند از روش ایمپلنت استفاده کنند ، بلکه پزشکان متخصص ایمپلنت راهکارهای دیگری برای انجام ایمپلنت در این راه پیش میگیرند که به بیمار امکان میدهد بدون قطع طولانی مدت داروهای ضد انعقاد (دارویی که بیماران قلبی معمولا استفاده میکنند) جراحی را پست سر بگذارند.
دیابت کنترل نشده
دیابت احتمال عدم موفقیت ایمپلنت را افزایش میدهد.از این رو دیابت باید به سطحی از کنترل برسد که بیمار بتواند جراحی ایمپلنت را با موفقیت انجام دهد.
پرتو درمانی
پرتو درمانی یا رادیوتراپی که برای درمان سرطان صورت میگیرد احتمال شکست درمان ایمپلنت را افزایش میدهند خصوصا افرادی که در ناحیه سر یا گردن تحت درمان رادیوتراپی هستند.با این حال اگر محدوده پرتو درمانی با سر و گردن فاصله زیادی داشته باشد احتمال موفقیت در ایمپلنت افزایش میابد.
کسانی که مدت ها قبل از جراحی ایمپلنت ، پرتو درمانی شده باشند باید با پزشک خود مشورت کرده و بعد در مورد ایمپلنت دندان ها تصمیم بگیرند.
شیمی درمانی
شیمی درمانی ممکن است باعث پوکی استخوان شود و بر تراکم استخوان تاثیر گذارد.از طرفی دیگر شیمی درمانی باعث تضعیف ایمنی بدن شده و احتمال عفونت را در افراد افزایش میدهد.بنابر این ایمپلنت برای افرادی که شیمی درمانی انجام میدهند یا در گذشته انجام داده اند معمولا روش چندان مناسبی نیست.
به طور کلی ایمپلنت برای افرادی که تراکم استخوانی بالایی ندارند و دچار ضعف سیستم بدنی هستند مناسب نیست.گاهی این موارد در پی مصرف دارو برای درمان سایر بیماری ها پیش می آید.از این رو قبل از هرگونه اقدامی نیاز است که شما با دندانپزشک خود مشورت کرده و اگر داروی خاصی مصرف میکنید و یا در شرایط خاصی هستید آن را به اطلاع پزشک خود برسانید تا به کمک آن ها بهترین روش درمانی را برای دندان های از دست رفته خود انتخاب کنید.
کلینیک رازی با شرایط ایمپلنت دندان به صورت اقساطی بستری مناسب برای بیماران فراهم میکند تا بهترین تصمیم و بهترین لبخند را داشته باشند